06-18426266 [email protected]

Boek

Boek

Werkgeluk werkt!

Eind 2018 verscheen Lieke’s boek ‘Werkgeluk Werkt!’: deze praktische handleiding voor (HR) managers die binnen hun organisatie met werkgeluk aan de slag willen gaan is inmiddels een bestseller. Aan de hand van het Klaver 4-model legt Lieke uit hoe je werkgeluk op ieder niveau van je organisatie kunt implementeren. Het model geeft inzicht in de vier pijlers van werkgeluk (betekenis, talent, vrijheid en relaties) en laat bovendien zien wat dit betekent voor ieder niveau in de organisatie (organisatie, team en individu). Het boek wordt geroemd om zijn praktische toepasbaarheid en biedt naast de theorie, tips en overdenkingen volop inspirerende praktijkvoorbeelden van o.a. Tony Chocolonely, Hutten Catering, Experius en Great Place To Work. Het voorwoord is geschreven door wijlen hoogleraar Business Spiritualiteit aan Nyenrode, prof. Paul de Blot. Inmiddels is de derde druk een feit!

Janine Vos | CHRO Rabobank en Topvrouw van het jaar 2021

Werkgeluk Werkt biedt praktische handvatten om direct binnen jouw organisatie met werkgeluk aan de slag te gaan.

Bob Hutten, Directeur Hutten Catering

Dat werkgeluk werkt, bewijzen onze medewerkers iedere dag en wordt prachtig weergegeven in dit boek.

Fragment

Ynzo van Zanten (Tony’s Chocolonely)

“Bedrijven die aan de slag willen met werkgeluk wil ik graag meegeven: wees niet bang voor babysteps. Ik haal vaak het voorbeeld van de mug aan. Als je denkt dat iets kleins geen verschil kan maken; probeer dan maar eens om je kamer te delen met een mug. Een kleine stap kan dus wel degelijk een verschil maken! Als je geen stappen neemt, kom je nergens. Het is wel van belang dat er achter deze stappen een visie zit, zodat zij ergens toe leiden. Je moet niet bang zijn om kleine dingen te lanceren en te proberen. Door het te doen en gedurende het proces te evalueren en eventueel bij te sturen, kom je erachter wat wel werkt en wat niet. Het is niet altijd nodig om meteen een heel plan van aanpak uit te stippelen.”

Benieuwd naar alle tips?

Elke werknemer krijgt jaarlijks een paar renschoenen (die hebben ze ook nodig, want iedereen mag elke dag zoveel chocolade meenemen als ze kunnen tillen)

Er is bij Tony Chocolonely geen maximun, maar een minimum van 28 vakantiedagen, in goed vertrouwen dat het werk gedaan wordt. Hiermee geven we medewerkers beschikkingsrecht over zichzelf

We vieren alles wat je maar kunt vieren: of er nou een nieuwe reep gelanceerd wordt, of dat er iemand jarig is!

Benieuwd naar alle tips?

Zinvol en bruikbaar boek

Makkelijk leesbaar en nuttig

Werkgeluk werkt!
Een eye-opener

Werkgeluk werkt!
Een aanrader

Zeer werkbaar boek!