06-18426266 [email protected]

Aanbod

Werk maken van werkgeluk

Werkgeluk in je team/organisatie

Je bent een empatische en gedreven leider. Je hebt goed voor ogen waar je naar toe wilt met je team of organisatie. Een helder plan hebben en vervolgens gaan, typeert jouw werkwijze. Het thema Werkgeluk spreekt jou enorm aan, je gelooft dat het goed is om daar op in te zetten omdat het zo veel oplevert. En waar je meestal zelf de oplossingen wel weet, merk je dat je nu al een tijdje aan het zoeken bent. Hoe pak ik dit aan? Waar begin ik?

Werkgeluk voor jou persoonlijk

Je loopt vast en werkgeluk is al helemaal ver te zoeken. Je gelooft dat het anders kan, beter, leuker en met meer ontspanning. Het is tijd om werk te maken van jouw werkgeluk.
En je merkt dat je daar hulp bij kunt gebruiken. Iemand die je weer helder laat nadenken en je helpt om structuur aan te brengen in de chaos van jouw hoofd. Je zoekt iemand die jou in beweging brengt, je spiegelt. Liefst met een vleugje humor.

Oplossingen

Inzicht, Inspiratie, Impact

WIN gelooft in een evidence-based aanpak waarin je inzicht verschaft, mensen inspireert en impact maakt. Onze dienstverlening richt zich op de mensen in organisaties. Als medewerkers doen waar ze goed in zijn, zich van toegevoegde waarde voelen, autonomie ervaren en zich verbonden voelen met de organisatie, is er sprake van werkgeluk. En dat heeft een positief effect op medewerkers, teams en de gehele organisatie. Hieronder vind je voorbeelden van vragen waarbij je kunnen helpen. Heb je een andere vraag? Neem dan snel contact op, wij denken graag met je mee en hebben altijd een oplossing in gedachten.

Hoe vind ik een goed alternatief voor een tevredenheidsonderzoek onder onze werknemers?
Wat is een eenvoudige, maar wel betrouwbare manier om werkgeluk te meten?

De WIN scan is het antwoord op deze vragen en is een uitstekend startpunt om met werkgeluk aan de slag te gaan. Als je weet waar je staat, weet je ook wat je doen staat.

Wat moet ik doen om een aantrekkelijke werkgever te blijven?
Hoe houd ik verbinding met mijn team nu er grote veranderingen plaatsvinden?

WIN heeft alle expertise in huis om deze vragen voor en met jou te beantwoorden. We doen een uitgebreide intake om de vraag in de diepte en breedte te verkennen. Vervolgens maken we een plan van aanpak wat doorgaans begint met inzicht krijgen in de huidige situatie. Op basis van de uitkomsten, bepalen we gezamenlijk een strategie waarin we doelen afspreken. Verder bepalen we wat jullie zelf oppakken en wat jullie graag aan ons overlaten. Zo bundelen we onze krachten. Bovendien leidt een dergelijke co-creatie tot meer commitment, vertrouwen en kwaliteit.

Welke argumenten gebruik ik om werkgeluk op de agenda (van de directie) te krijgen?
Hoe ga ik aan de slag met werkgeluk binnen onze organisatie?

In de masterclass nemen we je mee op reis en ontdek je hoe de wereld van werkgeluk er uitziet. Je krijgt theorie over het hoe en waarom van werkgeluk. We laten je zien waarom je vooral wel of niet met het onderwerp aan de slag zou moeten gaan. En we geven je veel input en inspiratie om met anderen het gesprek te voeren over dit mooie onderwerp.

Hoe zorg ik voor een leuke activiteit voor mijn team in deze lastige (online) tijd?
Hoe kan ik mijn medewerkers inspireren op een laagdrempelige en leuke manier?

Lieke verzorgt met veel enthousiasme, kennis en inspiratie een lezing of workshop voor jouw team of organisatie.

Hoe vind ik mijn eigen werkgeluk (terug)?
Ik ben op zoek naar meer zingeving in mijn werk: hoe pak ik dat aan?

In het team van WIN hebben we coaches met ieder hun eigen stijl en expertise. Zo kunnen we altijd een coach inzetten die bij jou past en die je kan begeleiden in jouw vraagstuk. Stuur ons gewoon een mail, dan kijken we samen hoe we je kunnen begeleiden.

Referenties

Van werkdruk naar werkgeluk

Nicole Gabriel, Algemeen Directeur Zien in de klas

“Door de WINscan te herhalen zien we of de door ons ingezette interventies resultaat hebben.”

Bij ZIEN in de Klas vinden wij het werkgeluk van onze collega’s enorm belangrijk. We hebben hier veel aandacht voor in alles wat we doen. We zijn ervan overtuigd dat het werkgeluk van onze collega’s een directe en grote invloed heeft op de kwaliteit van ons werk op de scholen en dat het resulteert in meer gelukkige klassen.

We hebben dit jaar voor het derde jaar op een rij de WINscan laten uitvoeren door Lieke, die door een gelukkig toeval op ons pad kwam. Elk jaar levert de scan weer veel inzichten en mooie gesprekken op. Het is fijn een geheel objectieve meting te laten doen door een geluksexpert van buiten onze organisatie. We krijgen snel en goed in beeld hoe onze collega’s scoren op de belangrijkste pijlers van werkgeluk. Lieke maakt een mooi verslag en neemt ons tijdens een gesprek mee in de analyse. Dat doet ze op maat: ze kijkt naar wie we zijn, naar wat we al doen en naar waar er kansen liggen voor ons. Lieke stelt extra vragen en beoordeelt welke analyses voor ons van toepassing zijn. Ze kijkt of onze ingezette interventies al terug te zien zijn in de nieuwe metingen. Dat maakt dat we elk jaar weer een stap verder komen in wat we het allerbelangrijkste vinden: Het vergroten van het werkgeluk bij ‘ZIEN in de Klas’. De volgende scan staat alweer gepland!

Inge van Hooff, HR adviseur Kanteel kinderopvang

Lieke Bezemer heeft voor ons een project gedaan in het kader van duurzame inzetbaarheid. Een groep van ruim dertig medewerkers nam deel aan het online werkgelukprogramma Happy Working Life. Wij zijn erg tevreden over de resultaten hiervan: medewerkers zitten beter in hun vel, ervaren meer werkgeluk, laten ander gedrag zien en maken bewustere keuzes. Je ziet als werkgever het liefst dat mensen happy zijn en hun kwaliteiten kunnen benutten. Daar heeft dit programma van Lieke echt aan bijgedragen. Een aanrader wat ons betreft! Daarnaast is het prettig samenwerken met Lieke. Ze denkt mee, is flexibel en pragmatisch. Haar enthousiasme voor en kennis over het thema werkgeluk, is erg inspirerend.

Stefana Bisschop, HIG Traffic Systems

“De WINscan in kernwoorden? Persoonlijk, kleinschalig, overzichtelijk, korte doorlooptijd, positief.”

Binnen de organisatie zijn we met diverse veranderingen bezig. We vonden het erg belangrijk om inzicht te krijgen in het werkgeluk van onze collega’s, zodat we door middel van een nulmeting, konden zien welk effect de veranderingen hadden op de collega’s.

De WINscan is duidelijk, overzichtelijk en uit te breiden met een aantal persoonlijke vragen. Het contact is prettig en snel waardoor de doorlooptijd kort is. Ook is het erg fijn dat de WINscan achteraf persoonlijk op locatie wordt besproken met de sleutelfiguren van de organisatie. We hebben de WINscan op afdelingsniveau laten uitwerken. Zo kunnen we per afdeling praktisch met de aandachtspunten aan de slag gaan. Door de positieve insteek van de scan ben je vooral bezig met het inzetten van de kwaliteiten van je team. Dit werkt erg fijn.

Manager Logistiek, Groot Foodbedrijf in Noord-Brabant

“Inspirerend, interactief en inzichtelijk.”

Werkgeluk Instituut Nederland heeft bij ons de WINscan uitgevoerd en een lezing gegeven omtrent werkgeluk. Deze lezing was interessant, prikkelend en zowel serieus als interactief. Food for thought. Wij waren allemaal zeer enthousiast en kregen veel positieve geluiden terug. Lieke nam ons bevlogen mee door het thema werkgeluk. Zeker met het oog op de komende reorganisatie en de drukke VUCA wereld om ons heen, relevanter dan ooit.

Tijdens het introductiegesprek waren wij direct enthousiast over het thema werkgeluk en de aanpak van WIN. De WINscan gaf een duidelijk beeld van hoe het werkgeluk op dit moment wordt ervaren en waar kansen liggen om het te verbeteren. Lieke wist ons tijdens de sessie te inspireren hier ook zelf mee aan de slag te gaan en iedere dag wat meer geluk te vinden in ons (werkende) leven. Wij bedanken Werkgeluk Instituut Nederland hartelijk voor deze inspirerende sessie!

Karen de Loos, Liliane Fonds

“Het is fijn om bepaalde zaken onafhankelijk en anoniem te laten toetsen.”

In november 2020 lieten wij de werkgelukscan uitvoeren voor het communicatieteam van het Liliane Fonds. Ik was daar destijds aan het werk als interim teamleider.

‘Werkgeluk van medewerkers’ gaat verder dan ‘tevredenheid van medewerkers’. De beleving van medewerkers wordt onderzocht op een dieper niveau. Deze aanpak sprak mij erg aan.
Doordat je het ‘welzijn’ van je team regelmatig bespreekt, heb je snel in de gaten hoe het met iedereen gaat. Toch ben ik er groot voorstander van om zaken af en toe onafhankelijk en anoniem te laten toetsen. Dit helpt me ook om te bepalen of ik, als leidinggevende, iets over het hoofd zie. De scan gaat over vier dimensies: betekenis, talenten, relaties en vrijheid. De resultaten van de werkgelukscan van mijn team bevestigden enerzijds wat we al wisten, maar anderzijds gaven ze zeker ook nieuwe inzichten en handvatten voor de toekomst. Met als doel: nog meer werkgeluk ervaren. Zowel op team- als op organisatieniveau. De samenwerking met Lieke Bezemer was enorm plezierig. Ik kan de werkgelukscan van WIN dan ook iedereen aanraden.

Notaris, 40-50 jaar (executive coachingstraject)

Sinds een jaar is Lieke Bezemer “mijn” coach.
Als éénpitter kan het ondernemen soms – ondanks een team van fijne medewerkers- eenzaam zijn.
Bovendien heb ik de neiging om telkens maar weer mijn grens te verleggen.
Bij Lieke kwam ik erachter dat het belangrijk is om juist goed voor jezelf te zorgen.
Want -zegt Lieke- jij bent de basis van je bedrijf.
Ik heb veel aan de begeleiding van Lieke, ik heb zelfs weer het werkgeluk gevonden.
In werkgeluk is Lieke trouwens specialist; ze heeft er een boek over geschreven.
Lieke verzorgt over het onderwerp ook lezingen.
Haar lezing over werkgeluk werd enthousiast ontvangen bij mijn vakgenoten en kreeg zelfs landelijke aandacht!

Huisarts, 50-60 jaar (executive coachingstraject)

Het coaching traject bij Lieke heeft me veel inzicht gebracht over mijn spagaat tussen 2 banen.
Met haar klaver 4-model liet ze me nadenken over ambities, talenten, drijfveren en mijn werkcontext. En hielp ze me om de keuzes te maken die ook echt van mij zijn!
Lieke geeft op een heldere en frisse manier feedback en houd je een eerlijke spiegel voor.
Haar enthousiasme en eigen werkplezier werken aanstekelijk!
Na iedere sessie (met heerlijke koffie!) liep ik steeds weer “opgefrist” naar buiten! Bedankt, ik heb er veel aan gehad en kan weer verder…

Leidinggevende Hoger Onderwijs, 35-45 jaar (executive coachingstraject)

Als coach heeft Lieke mij geholpen om antwoorden te vinden in mijn zoektocht naar de volgende stap in mijn carrière. Haar kracht als coach is in mijn ogen haar vermogen om te luisteren, en zowel inlevend als met humor op het juiste moment de juiste scherpe vragen te stellen. Ze sluit op een natuurlijke wijze aan bij het tempo van het proces van mij als coachee. Daarnaast vond ik het fijn dat ze durft te werken met verschillende coachvormen. Hierdoor sloot het traject goed aan op de vragen die ik had, is geen coachsessie hetzelfde geweest en leverde ieder gesprek nieuwe inzichten op. Dankzij de coaching van Lieke is mijn volgende stap een hele mooie geworden waar ik met veel energie en plezier in werk.

Desiree van de Wiel (adviseur)

Ik kwam bij Lieke terecht omdat ik tijdens mijn herstel van een burn-out op zoek was naar antwoord op de volgende vragen, waar ik sta in mijn carrière, waar krijg ik energie van en wat voor werk past het beste bij mij in deze fase van mijn carrière.

Door middel van gesprekken, oefeningen en vragenlijsten heb ik een beeld gekregen van wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik. Een deel wist ik al maar het leverde zeker nieuwe inzichten op. Een van de belangrijkste was dat ik nooit pauze nam, ik werkte door en at mijn lunch achter de pc op. Ik moest van Lieke verplicht 1 uur pauze nemen. Dat vond ik zo lang. Maar ik merkte een enorm verschil in mijn energieniveau. Hierdoor kon ik in mijn re-integratie stappen vooruit blijven nemen. Het was een echte eyeopener.

Lieke stelt vragen die je tot denken aanzetten en prikkelt om op een andere manier naar zaken te kijken. Wat voor mij goed werkte was dat ze mij aanraadde om niet te ver vooruit te kijken maar korte termijndoelen te stellen en op die manier rust en ruimte voor me zelf te creëren.

Vervolgens hebben we samen gekeken wat voor soort banen/branches pasten bij de uitkomsten van het eerste deel van mijn traject. Door het voeren van netwerkgesprekken in deze branches ben ik gaan onderzoeken of het beeld wat ik had met de werkelijkheid klopte. Het bleek dat niet alles paste zoals ik had gedacht.

Uiteindelijk was de uitkomst dat mijn huidige werk inhoudelijk bied wat ik zoek maar dat mijn energie weglekt aan de randvoorwaarden. Ik ben adviseur voor gemeenten en het “extern” zijn en het vele reizen kost mij veel energie. We hebben gekeken naar oplossingen hiervoor. Een ervan is dat ik minder uren op een dag ben gaan werken zodat ik buiten de files om kan werken. Bovendien is mijn takenpakket veranderd waardoor ik nieuwe taken doe waar ik energie van krijg.

Als laatste punt heb ik kennisgemaakt met een aantal branches waar ik nooit aan gedacht had en wie weet komt er een leuke baan op mijn pad. Tot die tijd werk ik weer met plezier in mijn huidige baan.

M.B. (deelnemer programma)

“Dankzij Lieke zit ik nu helemaal op mijn plek.”
Twee jaar geleden stelde mijn leidinggevende voor om deel te nemen aan Happy Working Life. Het eerste wat ik zei was “Nee dat kan ik er niet ook nog bij hebben.”
Maar zoals ik me op dat moment voelde was ook niet fijn.

De eerste keer dat we bij elkaar kwamen voelde als een warm bad waarbij alle verhalen van iedereen zo intens herkenbaar waren. Door naar elkaars verhaal te luisteren gaf dat het gevoel dat je niet de enige bent die hoge eisen stelt aan zichzelf, dat je last hebt van perfectionisme, van een groot verantwoordelijkheidsgevoel, altijd kwaliteit willen leveren, positief en opgewekt zijn, klaarstaan voor iedereen, etc.

Lieke vroeg ons op te schrijven wat ik wilde bereiken: Een nieuwe job/uitdaging. Iets totaal nieuws waarbij ik weer opnieuw alles kon ontdekken. Het leek onrealistisch, maar dit was voor mij het enige antwoord. Ik heb vanaf toen mijn ogen/oren opengehouden en kreeg zoveel energie om iets nieuws aan te gaan. En dat is ook gelukt!
Nu werk ik hier met zoveel plezier en durf ik te zeggen dat ik trots ben op de stappen die ik heb genomen.

Ik weet nu dat als je niet meer happy bent op de plek waar je zit, dat je vooral een andere weg in moet slaan. Ik heb dit gedaan en als iemand nu aan me vraagt “Hoe is het op je werk? Merk ik direct dat ik een lach op mijn gezicht krijg. Ik heb mijn doel dubbel en dwars bereikt!

Huisarts, 50-60 jaar (executive coachingstraject)

Het coaching traject bij Lieke heeft me veel inzicht gebracht over mijn spagaat tussen 2 banen.
Met haar klaver 4-model liet ze me nadenken over ambities, talenten, drijfveren en mijn werkcontext. En hielp ze me om de keuzes te maken die ook echt van mij zijn!
Lieke geeft op een heldere en frisse manier feedback en houd je een eerlijke spiegel voor.
Haar enthousiasme en eigen werkplezier werken aanstekelijk!
Na iedere sessie (met heerlijke koffie!) liep ik steeds weer “opgefrist” naar buiten! Bedankt, ik heb er veel aan gehad en kan weer verder…

Cases

WIN gelooft in een evidence-based aanpak waarin je inzicht verschaft, mensen inspireert en impact maakt. Onze dienstverlening richt zich op de mensen in organisaties. Als medewerkers doen waar ze goed in zijn, zich van toegevoegde waarde voelen, autonomie ervaren en zich verbonden voelen met de organisatie, is er sprake van werkgeluk. En dat heeft een positief effect op medewerkers, teams en de gehele organisatie. Hieronder vind je voorbeelden van vragen waarbij je kunnen helpen. Heb je een andere vraag? Neem dan snel contact op, wij denken graag met je mee en hebben altijd een oplossing in gedachten.