06-18426266 [email protected]
27/10/2023
Lieke Bezemer

Nienke kijkt me aan met een gezicht dat één groot vraagteken lijkt en ze schiet in de lach: “Huppelen? Dat moet je me echt even uitleggen Lieke.” We lopen door het hoge gras langs de meanderende rivier. Onze schoenen zijn bezaaid met waterdruppeltjes van de bedauwde grassprieten.

 

Dolgedraaide centrifuge

Nienke is een vlotte vijftiger met een sympathieke uitstraling. Ze heeft een grote passie voor haar vak -ze werkt in de zorg- en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De laatste tijd heeft ze echter het gevoel overspoeld te worden. Haar ademhaling is duidelijk versneld als ze me dit vertelt en ik zie haar nek en schouders verkrampen. Ze zegt: “Ik voel me gehaast, race van de ene patiënt naar de andere en ondertussen zie ik de stapels met nog af te handelen dossiers groeien op mijn bureau. En als ik dan, weer eens veel te laat naar huis ga, malen de gedachten als een dolgedraaide centrifuge door. Ik zou zo graag rust in mijn hoofd willen!” Het lijkt uit haar tenen te komen, deze wens.

 

Huppel je mee?

Dan begin ik te huppelen, door het hoge gras en kijk haar uitnodigend aan: “Huppel je mee?” Ze fronst haar wenkbrauwen. “Eerst doen, dan denken.” Zo moedig ik haar aan. Ze kijkt nog even om zich heen of er niemand in de buurt is en volgt dan mijn voorbeeld. Eerst voorzichtig en dan steeds enthousiaster, met zwaaiende armen en een grote lach op haar gezicht. Zelfs als een norse man met zijn hond in de bocht verschijnt, huppelt ze vrolijk door. “Moet je ook eens doen,” zegt ze tegen hem, “Werkt zo bevrijdend.”

En daarmee raakt ze de kern, het werkt bevrijdend. Even iets heel anders doen, doorbreekt namelijk je gedachten.

We puffen uit op een bankje met uitzicht op de landerijen. Nienke somt ondertussen allerlei activiteiten op die haar ditzelfde gevoel geven. Dat blijken er verrassend veel te zijn. Terwijl we teruglopen naar het startpunt van onze coaching wandeling zegt ze: “Oh, ik kijk nu al uit naar het einde van mijn werkdag vanavond!”

 

Coaching voor meer werkplezier: Zet jij die volgende stap?

Ben jij toe aan verfrissende ideeën om je werkgeluk een boost te geven, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een Next Step gesprek. Ik heb dit najaar nog twee plekken vrij, dus wie weet is een van deze plekken wel bedoeld voor jou.