06-18426266 [email protected]

Een blog over de waarde van bij jezelf blijven en het nut van het vinden van gelijkgestemden.

Het is 1995 en hun muziek klinkt prachtig uit mijn gloednieuwe stereotoren met dubbel cassettedeck. De geleende cd’s van de bieb heb ik zorgvuldig overgezet naar een cassettebandje. En terwijl ik uit volle borst meezing met de heerlijke nummers, schrijf ik de titels van de liedjes een voor een over op de lijntjes van het witte kartonnetje. Ik ben helemaal in mijn element!

 

Het belang van het vinden van gelijkgestemden

Het is 2022 en ik heb vier kaartje voor het concert van de band die spectaculair goed is in het coveren van mijn favoriete band. Het concert is een paar keer uitgesteld, maar nu is het dan zover. En ik kan niet wachten! Hardop vraag ik me af wie ik een plezier doe met deze kaartjes. Veel van mijn vrienden en leeftijdsgenoten begrijpen niets van mijn enthousiasme voor deze muziek. 

Dan rinkelt er een belletje: ik moet het zoeken bij de fans, bij gelijkgestemden. Bij degenen bij wie deze juweeltjes ook als muziek in de oren klinken. 

Zo zit ik niet veel later met drie vrouwen die de jaren ‘60 en ‘70 actief hebben meegemaakt, luidkeels mee te zingen met ‘Hey Jude’, ‘Let it be’ en het prachtige ‘Blackbird’. Ik geniet met volle teugen!

 

Werkgeluk: een belangrijk en duurzaam thema

Zoals mijn liefde voor de Beatles door veel mensen om me heen als vreemd wordt ervaren, zo voel jij je misschien ook als het gaat om Werkgeluk. Jij gelooft erin, maar anderen beschouwen het als iets raars, als een hype die vast weer overwaait. Als werkgelukexpert durf ik je echter te garanderen dat Werkgeluk geen trend is die weer uit de mode gaat. Werkgeluk is ‘here to stay’, het is een evergreen net zoals de nummers van The Beatles dat zijn.

Het is een belangrijk en duurzaam thema, dat mensen nodig heeft die er met passie mee aan de slag gaan. Als jij er werk van wilt maken, is het voor jou ook belangrijk om op zoek te gaan naar gelijkgestemden. Mensen bij wie Werkgeluk als muziek in de oren klinkt. 

Ik help jou graag om je wegwijs te maken in Werkgeluk door samen een plan van aanpak te maken voor jullie organisatie. Hiermee geef jij 2024 een vliegende start!