06-18426266 [email protected]
16/03/2023
Lieke BezemerAuteur

Een blog over oordelen, bang zijn, proberen en durven. Durven te vertrouwen. Op een ander, maar vooral ook op jezelf.

Knaloranje is ie.
Mijn skipak.
Zo’n kleur waarvan je denkt: wat een lef! Die skiet straks vast heerlijk soepel de piste af.
Maar de buitenkant zegt niet altijd alles. Zo ook in dit geval. Of beter gezegd: in mijn geval.

De afdaling
Na mijn groepsles in de ochtend, zetten mijn man en ik onze kinderen af bij hun skiles. Vervolgens besluiten we om samen de dalafdaling te doen. “Dat kun je makkelijk”, spreekt mijn man me welgemeend toe. We gaan op pad en dan komen we bij een helling: steil en rood. Heel erg rood.

Ik kijk de eindeloze diepte in en bevries….

Ik zal jullie besparen hoe lang het geduurd heeft voordat ik beneden was. Het lijkt me evenmin een goed idee om de (niet al te aardige) woorden die mijn man moest incasseren, te herhalen. Bovendien ben ik enorm blij dat er geen videomateriaal beschikbaar is.

“Mama, wil jij voorop?”
Het einde van de skivakantie, daar gaat dit verhaal verder. Het is donderdag, de lessen van onze meiden zitten erop. Dus gaan we gezellig een dag met z’n viertjes op pad. De meiden willen heel graag de dalafdaling doen. Je begrijpt het vast al, die eerdergenoemde rode…
Aangekomen bij de bewuste helling, vraagt onze jongste: “Mama, wil jij voorop skiën? Dan ga ik achter je aan.”
Voor ik in de gaten heb wat er gebeurt, zeg ik dat ik akkoord ben en… ik ga! Ik maak een eerste bocht en nog een… In mijn knaloranje skipak loods ik mijn jongste dochter rustig en veilig naar beneden.

Inzicht, inspiratie, impact
Mijn ski-avontuur leverde een aantal mooie inzichten op:

  • Je kunt aan de buitenkant niet zien wat er zich in iemands binnenwereld afspeelt
  • Hulp vragen brengt je ver en zelfs naar beneden
  • Pak je verantwoordelijkheid en geef het goede voorbeeld
  • Kom in beweging, zet een eerste stap (of maak een eerste bocht)
  • Kijk eens achterom en zie welke weg/piste je al afgelegd hebt. Wees trots!

En note to self tenslotte: heb wat meer vertrouwen in je eigen skikunsten 🙂

Ik ben benieuwd: Wat haal jij uit dit verhaal?