06-18426266 [email protected]
werkgeluk, Emily in Paris, werkgelukinstituut

Over het verband tussen ‘Emily in Paris’ en mijn eerstvolgende afspraak…

Ken je dat? Van die dagen dat het niet loopt, dat alles tegen lijkt te zitten en je alleen maar kunt mopperen? Nou, ik had er een paar te pakken… Ik kan er dan in eerste instantie vaak niet helemaal de vinger op leggen waar het hem in zit. Wat ik wel weet, is dat ik dan het meeste baat heb bij het doen van dingen die mij een goed gevoel geven, dingen waar ik energie van krijg. En inmiddels lukt het me steeds beter om dat dan ook te gaan doen, in plaats van maar door te ploeteren en boos te worden om mijn eigen gemopper.

Een bord op schoot en een heel belangrijk bericht
Zo zat ik van de week op de bank aan goede zelfzorg te doen: met een bord op schoot Emily in Paris kijken. Voor wie het niet kent: een Netflix-serie die ik heerlijk ontspannend vind. En ineens was daar een bericht van een man. En ik kan wel zeggen: een hele bekende man. Ik weet zeker dat jij hem ook kent en dat je precies weet waar hij werkt. Ik maakte een sprongetje in de lucht, want oh wat kijk ik er naar uit om met hem te sparren over mijn grote passie. Niet zozeer omdat hij bekend is, maar vooral om de mogelijkheden die ik zie. Werkgeluk is zo’n belangrijk thema en dat geldt zeker voor deze groep professionals. Bovendien is dat uitgebreid uitgelicht in de media.

Autonomie laat de energie stromen
Mijn creatieve brein ging meteen aan: hier past ons programma om werk te maken van autonomie voor de eigen werkindeling. Hierbij gaan we zowel met leidinggevenden als medewerkers aan de slag met de vrijheidsgraden die ze nodig hebben om hun werk goed en met plezier te kunnen doen. Of misschien is de WINscan wel heel passend zodat ze een goede 0-meting hebben en daarmee heel concreet en gericht aan de slag kunnen. Playful work design klinkt ook als een mogelijkheid, werken op een manier die energie geeft.
Je merkt het al, ík kan niet wachten op deze afspraak. Wordt vervolgd!

En wil jij nou ook aan de slag met werkplezier en werkgeluk, laat het me weten. Dan plannen ook wij een koffie-afspraak in. Ik kijk ernaar uit!

Werkgeluk Vierdaagse
Wil jij in de tussentijd graag meer inspiratie ontvangen over werkgeluk? Heb je vragen als: “Wat is werkgeluk nou precies?” “Wat levert het op?”  En: “Hoe kun je er concreet mee aan de slag?” Dan is de Werkgeluk Vierdaagse echt iets voor jou! Van 6 tot en met 9 maart 2023 neem ik je vier dagen lang mee in dit mooie thema. Gewoon omdat het zo leuk is om mijn inzichten te delen met jou. Zie ik je dan? Schrijf je alvast in via deze link en houd onze LinkedIn pagina in de gaten.

En zo zag ik maar weer eens bevestigd dat goede zelfzorg mijn creatieve vermogen weer op ‘aan’ heeft gezet. Nu ben ik benieuwd: wat zal de volgende aflevering van Emily in Paris me gaan brengen?