06-18426266 [email protected]

Anne’s streven naar werkgeluk in haar organisatie

Anne is programmamanager bij de overheid. Ze hecht veel waarde aan haar werkplezier en gunt dit haar collega’s ook. Er is best veel verloop. Door het tekort aan personeel neemt de werkdruk steeds verder toe. Het aantrekken van nieuwe mensen heeft voor haar prioriteit en daarnaast wil ze ervoor zorgen dat de huidige medewerkers voldoende aandacht krijgen. Anne ziet het als haar taak om de medewerkers te begeleiden om anders met hun tijd om te gaan en voldoende te blijven ontspannen. Ze vindt het belangrijk dat mensen hun werk leuk blijven vinden en op een fijne manier kunnen werken.

Anne vindt werkgeluk een cruciaal thema, daar is ze dan ook volop mee aan de slag. Ze is er namelijk van overtuigd dat iedereen met een goed gevoel aan het werk mag zijn. Daarom heeft ze nu een project opgetuigd voor werkgeluk. En Anne weet dat je een project niet zomaar moet neerzetten, maar dat werken vanuit een goed model het beste werkt. Ze wil gedegen aan de slag. Ook voor werkgeluk wil ze dat.

De rol van een goede online leeromgeving

Het valt haar op dat in de online leeromgeving weliswaar allemaal producten en materialen rondom werkgeluk staan, maar dat het aanbod wel wat aanvulling en aanscherping kan gebruiken. Ze is op zoek naar leuke en praktische werkboeken waarmee medewerkers direct aan de slag kunnen met hun eigen werkgeluk. Opdat ze daarna met plezier en vanuit ontspanning aan het werk gaan.

Praktische en gepersonaliseerde werkmodules voor jouw Online Academy

Anne informeerde of ik haar kon helpen met het aanbod voor de online leeromgeving. Al sparrend kwamen we tot het idee dat ik twee E-book voor hen zou ontwikkelen. Zo had ze op een snelle manier twee modules die toegankelijk zijn voor alle medewerkers van alle provincies. In de zomerperiode kunnen medewerkers nu op een zelfgekozen plaats en tijd werk maken van hun eigen werkgeluk. Zichzelf verder verdiepen in dit thema en ontdekken hoe ze hun werk net even anders aan kunnen pakken. Daardoor gaan ze op een fijne en leuke manier aan het werk en zelfs met energie weer naar huis. 

In de E-book is gekozen voor korte theorieblokken die zorgen voor voldoende diepgang. En met de praktische oefeningen passen mensen het geleerde meteen toe in hun dagelijkse werk. Wat ze heel handig vindt, is dat de E-book meteen in hun huisstijl gemaakt zijn, zodat ze de pdf alleen maar hoeft toe te voegen aan hun Online Academy. Hiermee zijn de E-book direct beschikbaar voor meer dan 10.000 medewerkers. Bovendien is het een goedkope oplossing omdat zij een vaste prijs voor het project van de E-book betaalt in plaats van een bedrag per exemplaar.

Als jij, net als Anne, ook op zoek bent naar een snelle en doeltreffende oplossing voor jouw Online Academy, help ik je graag om te bekijken welke werkgelukmodules ik voor jouw organisatie kan ontwikkelen. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.